Calculatorul se stinge singur

Ca să aflați de ce calculatorul se stinge singur  va trebui să verificați mai multe treburi.

1.Verificați setările din BIOS.

Rezolvare:

Intrați in BIOS și dați un Set To Defaults la setări .Aceasta setare va poate ajuta in unele cazuri,setarea aducând setările din fabrica plăcii de baza sau setările Fail-safe.

2.Temperatura crește foarte mult (este ridicată).
Rezolvare:

-Verificați temperatura procesorului cu programe de monitorizat temperatura sau din BIOS. De exemplu puteți folosi monitorizarea acestui program numit SpeedFan care monitorizează tensiunile,voltajele , viteza de rotație a coolerului și temperatura procesorului , dar este și un tool de overclock. Dacă Temperatura este afișata pe culoarea roșie este recomandata curațarea coolerului.
Dacă după curățarea coolerului tot nu se rezolvă problema cu temperatura mai adăugați un cooler suplimentare pe carcasă care să sufle spre processor.

3. Calculatorul este infectat cu virus.
Rezolvare:

-Am întâlnit sute de cazuri când oameni cu antiviruși buni aveau totuși viruși in Pc. De ce? Pentru că nici un antivirus nu e perfect.Fiecare are range-ul sau de detecție.Dar,o scanare online nu strică niciodată!
a)Incercați scanarea online de la BitDefender .
b)Pentru malware avem un anti-malware numit MalwareBytes (descărcați versiunea free).
Vă zic MalwareBytes este un anti-malware deosebit care a obținut rezultate foarte bune în cadrul multor teste și este recomandat ca unul dintre cei mai buni anti-malware free.

4.Sistemul operativ a pierdut fișiere

Rezolvare:

-Atunci când sistemul operativ Windows a pierdut fișiere, calculatorul se poate stinge sau restarta.

Atentie! se poate afla în 2 moduri dacă sistemul de operare este de vina:

a)Porniți Pc-ul și intrați in BIOS (acesta poate fi accesat prin tastele F2/Delete;depinde de la PC la PC butonul de accesare al BIOS-ului. Sau puteți porni Pc-ul cu un live Cd/Stick .Dacă nu se restartează în nici unul din cazurile de mai sus atunci este de vină windows-ul și atunci treceti la pasul b.

b)După ce ați constatat că Windows-ul este de vină .Reinstalați-l.(procedura este mai simpla dacă nu aveti habar despre ce fișier lipsește mai exact din Windows în care vă puteți ajuta de Cd-ul Windows pentru al repara din recovery console).

5.Piesele calculatorului se pot defecta.

Rezolvare:

-Toate piesele unui Pc au o anumită durata de viață dar aceasta este influențată de modul in care aveti grija de ele.Dar nu e neapărat ca acestea să aibă o defecțiune pentru a provoca stingerea calculatorului. Cum iți poți da seama dacă problema s-a produs din aceasta cauză unei piese?

a)Dacă de curând ai instalat un Driver.Este posibil ca acesta să producă aceste anomalii.Dezinstalează-l!

b)Ai adăugat o noua componentă.De exemplu o placa de rețea/video/sunet .     Deconectează-o și vezi dacă se mai produce același fenomen.Tot la acest capitol testează placa respectivă sau întreg sistemul cu o alta sursă.Si daca merge cu noua sursa înseamna ca sursa veche numai face față la sistem.Procurați-vă o noua sursa pentru a rezolva inconvenientul.

c)In cazul in care ați făcut curațenie de curând în calculator este posibil ca să fi deconectat un cablu sau uitat să fi uitat să conectatati unul.Verificați de două ori inainte să se inchide carcasa!

Dacă aceste motive nu v-au ajutat duceți calculatorul la un specialist.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s