Calculatorul porneste (se aprind ledurile) dar nu afișeaza

Mai întâi verifici dacă monitorul este pornit sau oprit dacă este conectat la unitatea centrala(nu toate monitoarele afișează pe ecran “No Signal”).Apoi dacă monitorul este pornit dar nu afișează nimic și ledul este galben este clar în mod stand by.

Asta poate fi cauzat de mai multi factori cum ar fi: rezoluție și refresh pe care monitorul nu le suporta,placa video nu trimite semnal sau cablu are un fir imperfect undeva și ceva ce am întâlnit destul de des în ultima perioadă la unele monitoare  blocarea pe o anumită rezoluție cea ce le determină să rămână cu ecranul negru să nu afișeze nimic chiar și in dos mode și în windows.

Acest tip de eroare apare mai ales atunci când pica HDD-ul, sau exista bad-uri in sectorul de boot.

De cele mai multe ori ecranul albastru este însoțit de un cod și un mesaj într-o limbă necunoscută. Frecvent ecranul albastru apare în urma unei probleme software, fie în urma instalării unui nou program fie în urma unui update.

Când se întâmplă acest lucru?

Acest lucru se întamplă când restartați calculatorul și selectați „last good known configuration”. În cazul în care nu reusiți, încercați din safe mode să dezinstalați ultimul software/update instalat.
Acelasi ecran albastru mai poate fi generat și de apariția de erori la memorii – pentru calculatoarele de firma recomand testul integrat de producător, sau un memtest rulat sub dos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s