Probleme cu driverele

Driverele unui calculator sunt programe ce permit software-ului sa interactioneze cu hardware-ul. Acestea pot fi drivere de sunet, video, sau pentru imprimanta. Desi driver-ele fac parte din sectorul ascuns al Windows-ului, ele pot fi accesate si modificate daca stii ce faci.

Cum functioneaza
In esenta, driver-ele conecteaza componentele hardware de componentele software. Acest lucru este posibil prin CPU-ul (procesorul) calculatorului tau. Driverele mai avansate pot sa se ocupe de performanta calculatorului, dandu-ti mai mult control asupra lui.

Diagnosticarea problemelor
Driverele sunt de obicei la baza multor probleme de software sau hardware. In cazul in care componentele conectate nu mai functioneaza, este de obicei din cauza unor drivere corupte sau care lipsesc. Acest lucru se intampla daca fisierul este descarcat in directorul gresit, sau daca este mutat sau sters din greseala. Cel mai bun mod de a identifica problema este sa descoperi care drivere sunt asociate cu programele ce nu mai functioneaza. Aceasta informatie se afla de obicei in manualul sau ghidul de utilizare.

Solutia problemelor

Daca descoperi ca un driver este corupt sau lipseste, sunt mai multe modalitati de a remedia aceasta problema. Daca inca mai ai CD-ul de instalare al programului afectat, acesta va contine informatii de rezerva pe care le vei putea descarca. Insa, daca nu este vorba de asa ceva si programul afecatat nu are CD de instalare, exista drivere gratuite care pot remedia problema.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s