Internetul

Internetul este un sistem mondial de rețele interconectate care facilitează serviciile de comunicare a informației și care extinde astfel posibilitatea ale fiecărui calculator participant.

Astăzi internetul este folosit pentru a căuta informații,cum ar fi: ziare, programe tv, transferuri de bani și comerț online.

Protocolul de comunicare reprezintă un set de reguli prin care se asigură schimbul de date și de mesaje între două calculatoare în care s-a stabilit.

TCP/IP(transmission Control Protocol/ Internet Protocol) este cel mai utilizat protocol folosit în rețele locale cât și pe internet datorită disponibilității și flexibilității având cel mai mare grad de corecție al erorilor.

TCP/IP permite comunicare între calculatoare din întreaga indiferent de sistemul de operare instalat.

Programele de navigare pe internet se numesc browsere.

Browserul este o aplicație(client) care permite unui utilizator să vizualizeze documente html de pe web să navigheze urmărind legăturile dintre ele și să transfere fișiere.

Aceste aplicații afișează atât textul cât și grafica din aceste documente, redau fișierele audio și video înglobate în  documente.

Un browser (exsplorator) este un produs software care oferă o interfeță între utilizator și serverul de web pe internet.

Exemple:

  • Internet Explorer;
  • Mozzila;
  • Opera;
  • Chrome.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s