Matlab

MATLAB ( mat RIX de laborator oratoric) este un multi-paradigmă de calcul numeric mediu și limbaj de programare a patra generație . Un limbaj de programare de proprietate dezvoltat de MathWorks , MATLAB permite matricei manipulări, reprezentarea grafică a funcțiilor și a datelor, punerea în aplicare a algoritmilor , crearea de interfețe de utilizator , și interfațare cu programe scrise în alte limbi, inclusiv C , C ++ , C # , Java , Fortran și Python .

Cu toate că MATLAB este destinat în primul rând pentru calcul numeric, un set de instrumente opțional utilizează MuPAD motor simbolic , care permite accesul la calcul simbolic abilități. Un pachet suplimentar, Simulink , adaugă simulare grafica multi-domeniu și bazat pe modelul de proiectare pentru dinamice și sisteme embedded .

In anul 2004, MATLAB a avut aproximativ un milion de utilizatori din întreaga industrie și mediul academic.  Utilizatorii MATLAB provin din diferite medii de inginerie , știință și economie .

Variabilele sunt definite folosind operatorul de atribuire, =. MATLAB este un slab tastat limbaj de programare , deoarece tipurile sunt convertite implicit.Este un limbaj dactilografiat , deoarece variabilele pot dedusa fi atribuite fără a declara tipul lor, cu excepția cazului în cazul în care acestea urmează să fie tratate ca obiecte simbolice,  și că tipul lor se poate schimba. Valorile pot proveni de la constante , de calcul care implică valorile altor variabile, sau de la ieșirea unei funcții.

Exemplu:

>> X = 17
x =
17

>> X = ‘pălărie’
x =
pălărie

>> Y = x + 0
y =
104 97 116

> X = [ 3 * 4 , pi / 2 ]
x =
12.0000 1.5708

> Y = 3 * păcat ( x )
y =
– 1.6097 3,0000

Structuri

MATLAB are tipuri de date cu structura. Din moment ce toate variabilele din MATLAB sunt matrici, un nume mai adecvat este “structura de matrice”, în cazul în care fiecare element al șirului are același nume de câmp. In plus, MATLAB suportă nume câmpului dinamic (câmp de look-up-uri după nume, manipulări de câmp, etc.). Din păcate, MATLAB JIT nu are suport pentru structuri MATLAB, prin urmare , doar o simplă grupare a diferitelor variabile într – o structură va veni la un cost.

Funcții

Atunci când creați o funcție MATLAB, numele fișierului trebuie să se potrivească cu numele primei funcții în fișierul. numele de funcții valide începe cu un caracter alfabetic și pot conține litere, cifre sau subliniere. Funcții sunt, de asemenea, de multe ori sensibile la majuscule.

Clase și programarea orientată spre obiecte

MATLAB suportă programarea orientată pe obiecte , inclusiv clase, moștenire, expediere virtuale, pachete, trecere valoare semantică, și la trecere-referință semantică. Cu toate acestea, convențiile de sintaxă și de asteptare sunt semnificativ diferite de alte limbi. MATLAB are clase de valori și clase de referință, în funcție de faptul dacă clasa amanipula ca un super-clasă (pentru clasele de referință) sau nu (pentru clasele de valoare).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s