Telefonul se restartează singur

Există un procesor care rulează cu o anumită frecvenţă, o memorie internă, un RAM şi un Rom. Există un soft care gestionează tot. Asemenea unui calculator, telefonul are şi o sursă care este conectată şi oferă curent fiecărei componente – de la display până la procesor. Asemenea unei surse de calculator – bateriile pot părea că sunt în regulă, funcţionând după carte, însă pot cauza mari dificultăţi în vederea gestionării puterii după cum trebuie.

Când sursa unui calculator nu funcţionează cum trebuie, se zice că este „decalibrată” sau „decalată” – în sensul că nu poate face faţă tuturor componentelor instalate pe sistem şi cerute de sistemul de operare. La fel este şi cu bateria unui telefon, doar că în acest caz pot exista mici fluctuaţii sau furnizază variaţii ce duc la restartarea instantanee a sistemului de operare al telefonului. La PDA-uri este exact ca la un calculator, la celelalte telefoane boot-ul se face mai rapid şi e greu de observat.

Soluţia:

– Poate fi instalat un nou sistem de operare care utilizază mai puţine resurse. În service se zice softare sau resoftare. La PDA-uri recomandate ar fi versiunile lite, fără alte gadgeturi care să încarce memoria RAM sau procesorul. E.g: HTC Tytn – versiunile originale de Windows Mobile sau lansările CRC Windows Mobile Stable..

– Poate fi schimbată bateria cu una care să aibă cel puţin acelaşi număr mAh. Spe exemplu – recomandat ar fi, pentru PDA-uri trecerea la baterii cu un mAh mai mare. În felul acesta scade riscul ca bateria să se decalibreze întrucât va fi încărcată mai rar.

Mai sunt și alte probleme din cauza cărora telefonul s-ar putea restarta fără motiv uşor identificabil:

– Virus – Există viruşi pentru o foarte multe telefoane mobile, în special cele cu symbian. Recomandat ar fi reinstalarea softului şi a unui program antivirus.

– Cartela sau cardul de memorie – oricare din ele poate cauza un scurtcircuit dacă nu se cuplează bine sau dacă nu face contactul.

– Radio – nu mă refer aici la radio fm ci la componenta software care se ocupă de partea telefonică: găsirea reţelei, primirea şi trimiterea semnalului etc. Dacă telefonul a fost resoftat este posibil ca softul de radio să nu corespundă cu noul sistem de operare şi dă un conflict.

– Sistemul de operare sau softul – dacă nu a fost conceput pentru telefonul respectiv sau a fost pentru o generaţie mai nouă.

Atenție! Dacă nu știți să reparați telefonul mai bine duceți-vă la un specialist în telefoane.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s