Telefonul ți-a scăpat în apă

În acest articol vă voi spune ce trebuie să faci dacă cumva din greșeală îți scapă telefonul în apă.

Pașii care trebuie urmați sunt următorii:

 1. Închiderea telefonului

  Imediat ce vezi că telefonul a fost scăpat în apă trebuie să-l închizi repede. Apa nu dăunează neapărat telefonului, ci scurtcircuitelor care au loc după accident când este pornit. Dacă bateria se poate scoate, atunci ar fi bine să o înlături  repede. După aceasta operațiune urmează mai multe zile de pauză în care telefonul trebuie să stea la uscat.

 2. – inlaturarea tuturor accesoriilor si componentelor care pot fi scoase.

  După inchiderea telefonului, trebuie neapărat să scoți toate accesoriile posibile. Carcasa, cardul SD, cartela SIM, bateria impiedică patrunderea aerului în telefon și acesta se usucă mai greu. De asemenea, și ele se pot strica dacă sunt lasate in telefonul ud.

 3. Scoaterea apei

  Dacă cumva ai un aspirator la îndemana pune-l în functiune ca să poți absorbi apa din telefon. În caz că nu poți usca aparatul prin această metodă, poți folosi un servețel. Suflă în mufele pentru căști și USB.

 4. Uscarea

  Mulți recomandă in această situație să-ți pui telefonul într-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Este adevărată și această metodă dar, dacă il acoperi într-un bol cu cereale uscate, simple, se va usca și mai rapid. Aici gadget-ul va sta minimum 48 de ore și trebuie întors de mai multe ori in acest timp.

 5. Pornirea

  Dupa 48 de ore de stat în bolul cu  cereale sau mai mult, scoate telefonul si uita-te daca a mai ramas vreun semn de umezeala pe el (ceața pe ecran sau chiar apă). Dacă sunt semne, pune-l înapoi în bol pentru încă o zi. În caz că telefonul este uscat complet, pune bateria la loc și fă un test de pornire. Cu un pic de noroc, telefonul tău va fi funcțional din nou.

Ce nu trebuie sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa

 • Nu il pune in cuptorul de la aragaz sau, mai rau, in cel cu microunde. Se vor arde toate componentele si in cel mai rau caz explodeaza telefonul inauntru.
 • Nu il usca cu uscatorul de par. Acesta topeste si el unele componente si poate impinge apa in locuri mai adanci
 • Nu il scutura sau zgaltai in aer. Aceasta metoda doar ajuta apa sa ajunga mai adanc in componentele telefonului,
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s